Als adviseur van het bestuur van RTV Seaport trekt Araneo-Magna de kar omtrent vernieuwing. Als concrete vernieuwing is Theo Koster sinds 31 oktober 2017 gestart met een pilot radioprogramma “Muziek in de Maak”. Het radioprogramma wordt live uitgezonden op RTV Seaport op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Nu nog alleen in Velsen, maar straks ook in Heemkerk en Beverwijk. Dit programma wordt later in de week herhaald.

Logo Seaport

Het eerste uur van de radioprogramma heeft Theo Koster een “captain of industry” uit de IJmond in de studio die vertelt over het belang van de maakindustrie en gaat hij in op zijn of haar specifieke competenties. De gast krijgt dan ook de gelegenheid om zelf muziek aan te dragen, zodat het ook nog eens een informeel persoonlijk programma wordt. In de pilot uitzendingen zijn reeds te gast geweest: Machiel van Westerhoven van verffabriek Rigo over Circulaire Economie, met tevens reacties van Jacob Klompien van Rabobank. Op 7 november was Frans Baud (voorheen KVSA) te gast en op 14 november was Cor Oudendijk (Haven, Sluis, Zee- en Havenmuseum, SHIP, Telstar) in de uitzending. Donald Voskuil (Tata Steel) en wethouder Arjen Verkaik hebben ook hun medewerking toegezegd. Daarna zullen veel meer captains of indutries volgen.

Het tweede uur van de uitzending besteedt Theo Koster kort aandacht aan nieuws uit de Maakindustrie en haalt telefonisch ondernemers in de uitzending met een noviteiten. Zo vertelde de Blok Group over 3D Printen van Metaal en sprak ECN Jaco Sauerwalt (live vanuit de beurs in Frankfurt) over de wereldprimeur op gebied van 3D printen van metaal (Laserflex).

Deze formule van "Muziek in de Maak" slaat zo aan dat er inmiddels een wachtlijst ontstaat van ondernemers die graag over de maakindustrie willen praten. Hoofdthema’s: innoveren (cross-overs), samenwerking in de keten, beschikbaarheid vakmensen, opleidingen, duurzame oplossingen. Bovendien zijn er tal van innovaties uit de regio die aandacht in het programma verdienen. Innvoatieve ondernemers kunnen zich melden bij de programmamaker Theo Koster.

http://www.rtvseaport.nl/

Dit is wat we doen

Verbinden

Innoveren

Organiseren